.
.
Technická data:
.
Fúrik: Kolečko, trakař.
Fúrik: Alebo táčky je nástroj optimalizovaný na prepravu sypkých materiálov, pracujúci na princípe páky (Wikipedia).
Léčka: Vnadidlo.
.
.
Ztraceno v překladu (v hostinci U Váhy):
.
Teprve emeritní učitel Bejla vyvětlil studentu Nepivodovi, že bigender neznamená biggender.
.
.
Recept ku roku brambory s přihlédnutím k přednášce akademičky Mathildy:
.
(A. Malínská: Bramborová jídla).
.
Mathilde Cohenová, která přednáší právo na univerzitě v Connecticutu, na semináři pořádaném univerzitou Sciences Po prohlásila, že „francouzské stravovací návyky posílily převahu bílých lidí nad etnickými menšinami“.Zápisky majora Plota - Světlice:
.
Foto: Praha, Nusle; červen 2021; převod do ČB.
.
.
Tlusťjochovo kyvadlo:
.
.
Foto: Praha, Dejvice; červenec 2021; otočwno.
.
.
2x Divize modré pozadí:
.
.
Foto: Praha, Lhotka; květen 2021; otočeno o 180°.
.
.
Foto: Praha, hřiště Tempo; "líheň brankářského potěru"; květen 2021.
.
.
Divize rébusů:
.
.
.
SpQ - Kronika 1904:
.
.
.
Peprmintka pro všechny milovníky máty:
.
.
(Z TlusŤjochovy sbírky etiket).
.
.
Plénotázky a plénoúkoly:
.
1) Objasněte pojem "duchesse". Posilujte své stravovací návyky.
2) Popište, jak dokáže lstivý intelektuál Třebenský těžit z privilegia jídla v hostinci U Váhy.
3) Řešte alespoň jednu variantu rébusu.
4) Jak osvědčuje svou přítomnost Cyberštamgast? A vy? Lze pro to použít i fúrik/kolečko?
.
.
Bonusy a jiná lákadla:
.
P.T. ctihodná obec čtenářská nechť ve své dobrodušnossti rozhodnouti ráčí, zda vyjeven býti má A) Odchyt zajíce či B) Žofín. TlusŤjochůff dekret trojhlasný pro tento článek udělen jest D.n.
.
.
Pro Fredyho:
.
"Ach, ta bělost francouzské kuchyně," rozplýval se nad kulinářským umem Okrouhlé-Jírů fotograf Tamchyně.
.
.
Bonus:
.
(Z TlusŤjochovy sbírky starých pohlednic).
.
.
A ještě dva recepty jako bonus k bonu:
.
.
(Velká ilustrovaná kuchařka sestavená dle nejosvědčenějších vzorů českých i cizích)
.
.
Dodatečné otázky a úkoly:
.
A) Dojde k odchytu zajíce?
B) Co si myslí myslivec?
C) Vyjadřuje recept "Zajíc na černo" privilegia a nadřazenost evropské gastronomie? Debatujte. Jaké další recepty na zaječí maso znáte? Zodpovězte též otázku Zahrady-Cihelny ve jejím komentáři.
.
Skvělé kyvadlo!
OdpovědětVymazatKyvadlo potěšeno pochvalou zkrátilo periodu kmitu.
Vymazat1) Jím, co je mi ženou předloženo.
OdpovědětVymazat2) Třebenský si vybírá nejlepší kousky přímo v hospodské kuchyni.
3) Nána je velká myslitelka. Nejvíce myslí na fotbalisty, ráda spí a občas jí sok padne do oka.
4) Cyberštamgast za sebou nechává cukrovou stopu.
S povděkem prosím trojnásobného zajíce.
.
Gratuluji. Ale musím ještě vymyslet variantu se zelím. Toto téma je Nanynce nejbližší.😎
VymazatDala bych si Žofín
OdpovědětVymazatUchvátil mě francouzský recept na bramborové jídlo tak, že jsem ho zcizila a šoupla na fb s nadějí, že podle něj ztvárním pro sebe sama, krmi. Z brambor co jen padnou za struhadlo, to se mi líbí nejvíc.
pojem "duchesse" znamená, že du hrát šachy...
Mně se líbí, že kosočtverce jsou šikmé čtverečky.
VymazatV tom případě pozor na Pepíčka!
OdpovědětVymazatTakže by mohla být Nánina asociace takováto "zelí" -> "Pepíček" -> "zlotřilec".
VymazatTím pádem by rébus vypadal takto:
KAP RYBA JIŽNÍ_OVOCE (mn. č.) VOJENSKÁ_ČAPKA
Na toho by spíš měla dávat pozor!
OdpovědětVymazatle grand duc* je obrovská sova. Bubo bubo. Le grand duc je aj veľký vojvoda. Ergo: Duchesse je pani vojvodkyňa, man6elka veľkého vtáka, on robí na ňua "bubu, bubu!, ten starý Bubo!
OdpovědětVymazat*hibou
A koukají jako sova z nudlí. Ale vévodkyně je správně. A šlechtičny obvykle nosí krajky.
VymazatObjasněte pojem "duchesse" - duch jídla, duch Essen.
OdpovědětVymazatJeho bratr je duch Cát. Rád se představuje: "Já jsem ...."
A oba bydlí v Duch Cově. Jako kdysi Casanova.
Vymazatkosočtverec = šikmý čtverec - a jen pouhou změnou polohy lze docílit erotické asociace
OdpovědětVymazatSvětlice a TlusŤjochovo kyvadlo jsou velmi působivé fotografie, první strašidelnou atmosférou, druhá otočením.
Renault o tom ví své.
VymazatFredy Kruger
OdpovědětVymazatV hostinci ,,U Váhy,, sedí už všeci
Sakra ! to se tam děly zas věci !
Řve Bejla : "Jsi nějak lítostný !!?"
" Ale.... mám velké starosti !"
( to student plačtivě zabečel ) :
" Jsem gender ? ... anebo biggender ??"
" Tato věc zbytečně mučí tě !"
dí emeritní mu učitel :
"Do kalhot koukní ! jsi kompletní ? nuže !!"
" Mám všechno tam !"
" Vidíš ! no tak jsi mužem !"
A chlapec se ještě optal ... kvík´:
" A biggender ??"
" Toť v bigbítu bubeník !!
Já jednoho znal ! třískal do soupravy,
až pytel mu upad !" .... učitel pravil :
"Viděl jsem hochu, toho už hodně !"
..... a student ? je zase ve pohodě,
ještě si pro sebe tiše cos´ krafá .......
Tu z kuchyně výkřik zní fotografa !!
" Ach ! bělost francouzské kuchyně !!!"
( huláká v kuchyni Tamchyně )
" Já žasnu, jak jsem se podíval,
nad uměním Vaším se rozplývám !!
.... nad Vaším uměním kulinářským !"
.... muž ožralý je ! vrazil do kuchařky ....
" Vše zfotím ! ... jaký skvost jest to !!!
ať vidí to celé město !!!"
chlap fotí tam bílé těsto !!
Kuchařka křičí : " Zadrž ty !!"
Muž těsto si nacpal do držky !!
řve : " Jestě se podívám na dížku !!"
Tu žena mu vrazila na šišku !!
Ten po slepu tápe a za kraválu
poblblý vešel do lokálu ,
... za štamgastů všechněch.... za veselí !
" Veškeré těsto jest ve prdeli !"
vykřikla kuchařka na jedlíky :
" Zapomeňte dnes na knedlíky ,
jest Tamchyně idiot, - motovidlo !!!"
..... již číšníci začali roznášet jídlo,
i pikolíci též ku stolům kráčí !
Ten večer, jen chleba byl ke guláši !
Je čerstvý, též podáván k pečeni
( vepřo-chlebo, - je se zelím )
" Po čerstvém chlebu je prdění !"
dí Jech a prdnul ! řka : " No, to mě poser !"
.... a Pastucha ? prdí už v jednom kuse !
4) Sedí stály sajbergast na kolečku svrbí ho niečo na zadečku
OdpovědětVymazatsedí li stálej sajbrgast na trakaři v zemích českých se mu dobře daří
sadol však omylom na fúrik, vyzerá ako zamilovaný kocúrik, obrúsi si na slečne pazúrik
kde dobré pivo se vaří lifrujou hosté brambory na trakaři ať zpracuje je sama vévodkyně
za čtverečky kosé upečené pusu dostane dokonce od svojí tchýně
rozcuchané vlasy zmätená dyšes (duchesse) nad polievkou na šporáku si nečeš!
Sedím bez nádeje na fúriku, chcem osvedčiť svoju prítomnosť,
ale ako v tej ľudovke “kolečko se ti polámalo” a bezmocnú mám zlosť!
Perfektní shrnutí (sumarizace) všech témat článku.🧐
Vymazatsuma sumarum mám ešte nato ak predám zo zubov zlato
Vymazatkúpim si tragač za to
rozkrútim jediné kolečko na tragači
pochutnám si na pagáči
pagáč aj zo zemiakového cesta na spôsob pommes Duchesse
ale so špekom
ak sa to vegetarián nepáči dospeješ k tomu ešte vekom
príliš mladý na ňu nelez!
Když špek, tak z mangalice!!!!!
Vymazat*** Ku bonusu - zatím vede zajíc 😵 ***
OdpovědětVymazatMám ráda bilé maso, nejím bílé pečivo tak nevím, jsem tedy nebo nejsem rasista?
OdpovědětVymazatDuchesse - vévodkyně
A vyjevit bych chtěla A
To záleží na úpravě toho masa.
Vymazatodin, dva, tri, četyre, pjať . vyčol zajčik paguljať. Pit paf ojojoj - ubgajet zajťčik moj. Preto ako v cihelne...
OdpovědětVymazatAsociace:
VymazatZajíc -> březňák -> pivo.
Ešte k všeobecnej diskusii o kosoštvorcoch viď rozsiahly príspevok pod
OdpovědětVymazathttps://drmaxdebile.blogspot.com/2021/07/z-historie-stvorcov.html
Nieco tu nefunguje!
VymazatAsi se čeká na Gejtsovy záplaty a apdejty...🙄
Vymazatkap - ryba - jižní ovoce - ťuk - výklenek
OdpovědětVymazatkap - ryba - jižní ovoce - násep - domácí zvíře
kap - ryba - jižní ovoce - anglická zkratka DPH - mejdan
kap - ryba - jižní ovoce - plemeno-Nejvyšší kontrolní úřad
😊
VymazatMísto plemeno by asi byl lepší výraz "živočišná výroba".
VymazatJakož i místo "ŤUK" mohlo být použito "POMLUVA" 😎😉
VymazatTéž může být:
Vymazatkap - ryba - jižní ovoce - javor - díl - chvalozpěvy
Soda tak nenadchne jako třeba sekt, ale jako rébus pěkné! :-)
Vymazat*** Hlasování o bonu ukončeno - zajíc vyjeven ***
OdpovědětVymazatA) Určitě ne, mistrně prokličkuje
OdpovědětVymazatB) Myslivec si bláhově myslí, že ho dostane, ale má příliš mnoho promile alkoholu v krvi,
nebude mít dobrou mušku,
i když ma dobrou pušku
a dá mu to pořádnou fušku.
C) Myslím, že zajíce jsem nikdy v životě nejedla na žádný způsob.
Ad B) Pravda, oči se tomu myslivci horečně (opilecky) lesknou...
Vymazatpre eN ad C: to já zase pojídam zajíčky co a kde a kdy se jenom dá! Dokonce i ty čokládové na Velikonoce...hlavně musejí být čerstvé, ne prolezlé červmi!
VymazatZajíc dušený po francouzsku
OdpovědětVymazatNabízí se scénář pohledné, ale nezkušené dívky, které mlsný kocour předvádí, co to je francouzský polibek
😋😊😉
Vymazatkdyž ptáčka lapali, chytil se do tenat
OdpovědětVymazatLapkové!
VymazatTakže abych nakonec začal tento týden ještě vařit...
OdpovědětVymazatAnebo pařit.
Vymazat